Illallinen Suomen taivaan alla Lahdessa

Suomi 100 Suurillallinen

Illallinen Suomen taivaan alla houkuttelee ihmiset syömään yhteisten ruokapöytien ääreen 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Rakennamme kaupunkilaisille yhteisiä pitkiä illallispöytiä niin eri kaupunkeihin Suomessa kuin ulkomailla ja koristamme ne valkoisin liinoin. Kutsu mukaan ystäväsi ja pakkaa koriin ruoat, juomat ja astiat. Syödään yhdessä Suomen taivaan alla!

Mukana menossa Suomessa jo Helsinki, Espoo, Turku, Hyvinkää, Tampere ja Lahti sekä ulkomailla Washington, D.C, Tallinna, Buenos Aires, Addis Abeba, Jakarta ja Kuala Lumpur.

 

 

Illallinen taivaan alla Lahdessa 26.8.2017

Tervetuloa nauttimaan ihanasta kaupungistamme ja juhlistamaan Suomi 100 -juhlavuotta yhteiselle piknik-illalliselle Aleksanterinkadun uusitulle tapahtuma-alueelle 26.8.2017 klo 18 alkaen. Pöytä ulottuu Seurahuoneen edustalta torin kulmalle asti.

HUOM: llallispaikka on muuttunut. Viranomaisten kanssa yhteystyössä on sovittu, että illallispöydät katetaan Torikadulle. Uusi Illallispaikka Torikatu sijaitsee aivan Aleksanterinkadun vieressä, Santa Fe:n ja R-kioskin edessä.

Olemme rakentaneet kaupunkilaisille yhteisen pitkän illallispöydän ja koristaneet sen valkoisin liinoin. Kutsu mukaan ystäväsi ja pakkaa koriin ruoat, juomat sekä astiat. Syödään yhdessä Suomen taivaan alla!

Voitte varata omat ja seurueenne pöytäpaikat 12.8 klo 21.00 alkaen tältä sivulta. Paikat ovat maksuttomia ja niitä on saatavilla korkeintaan 6 kappaletta varausta kohden. Varaa paikkasi heti paikkojen tullessa jakoon, sillä ne loppuvat nopeasti!

Tapahtuman mahdollistavat Lahden kaupunki, Inspis ry, Lahti Energia Oy, Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy, Lahden Pysäköinti Oy, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy, Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy, Osuuskauppa Hämeenmaan Seurahuone ja Amarillo, vapaaehtoiset sekä Yhteismaa ry.

Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tehdään tämä yhdessä!

Opi lisää vuoden 2017 Finnish Tour Dinner -tapahtumista seuraamalla tätä sivua ja Facebook -sivuamme. Liity myös Facebook -tapahtumaamme. Tervetuloa mukaan!

Paikkavaraus aukeaa 12.8.2017 klo 21 TÄÄLLÄ

 

ETIKETTI

Saapuminen illalliselle

Illallisaika on 18-20.30.

Saavuttehan paikalle yhdessä seuralaistenne kanssa klo 18.30 mennessä. Tämän jälkeen lunastamattomat pöytäpaikat luovutetaan yllätysvieraille.

Varauksen yhteydessä sähköpostitse saamanne varauslipuke toimii teidän ja seurueenne tositteena pöytävarauksestanne. Pitäkää se saatavilla puhelimessanne tai tulostakaa se paperille ja tuokaa mukananne. Tarkastamme tositteet tarvittaessa.

Ethän jätä varaamiasi paikkoja käyttämättä. Tarvittaessa varauksen voi perua varausvahvistuksessa olevan linkin kautta

Istumajärjestys

Ensimmäiset vieraista istuvat pöydän keskelle, seuraavat vieraista istahtavat heti heidän viereensä. Täytättehän paikat ilman rakoja ja saapumisjärjestyksessä, jotta kaikki illallistajat mahtuvat pöytään. Jokainen pöydistä on kuudelle illallistajalle, ja paikat tulee täyttää sen mukaisesti. Mikäli seurueestanne joku saapuu myöhässä, varaattehan tilaa hänelle muun seurueenne välistä.

Liikennöinti

Illallisalue sijaitsee ajoväylän vieressä, eikä parkkitilaa jää illallisalueen ja ajoväylän väliin. Siten suosittelemme saapumista paikalle jalan, polkupyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.

Pukeutuminen

Pukukoodia ei ole, mutta juhlava pukeutuminen on aina iloksi silmälle. Ulkoilmatilaisuuksiin on hyvä varata myös jotain lämmintä. Pöytiä ei ole suojattu sateelta, siten oma sadesuoja voi pelastaa iltanne pienen kuuron sattuessa.

Siisteys ja puuterointi

Vieraiden oletetaan vastaavan siisteydestä Illallisen hengen mukaisesti ja vievän roskat ja rääppeet kotiin tai roskiksiin. Heikkovoimaisempia korinkantajia varten olemme varanneet roska-astiat kummankin uloskäynnin yhteyteen.

Amarillo ja Seurahuone ovat ystävällisesti luvanneet, että nenänne voitte tarvittaessa puuteroida esimerkiksi heidän wc-tiloissaan.

Yllätysvieraat ja turvallisuus

Ovat tervetulleita illalliselle – mikäli toimitte heidän isäntinään ja teette heille tilaa omalla varausalueellanne. Odottamattomat vieraat voitte ohjata kohteliaasti matkoihinsa.

’’Yhdessä syöminen on hyvä tapa välttää ruokahävikkiä! Onnea sata vuotiaalle Suomelle ja hauskaa illallista Lahden taivaan alla toivottaa Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy.’’