Illallinen Suomen taivaan alla – Helsinki-päivänä Espalla

Illallinen Suomen taivaan alla houkuttelee kaupunkilaiset syömään yhdessä yhteisten ruokapöytien ääreen. Rakennamme kaupunkilaisille pitkiä illallispöytiä niin eri kaupunkeihin Suomessa kuin ulkomailla ja koristamme ne valkoisin liinoin.

Kutsu mukaan ystäväsi ja pakkaa koriin ruoat, juomat ja astiat. Syödään yhdessä Suomen taivaan alla!

Yhteisiä suurillallisia järjestetään eri kaupungeissa pitkin kesää 2019. Mukana menossa jo Helsinki ja Hyvinkää.

PS: Kaikille yhteistä Illallinen taivaan alla -KAIKKIALLA tapahtumaa vietetään puolestaan elokuussa 08.8. 2019 ihan missä tahansa Suomessa. Silloin voit kattaa oman illallisesi minne tahansa kaupungin yhteiseen tilaan ja kutsua mukaan ystäväsi sekä naapurisi. Lue lisää täältä.

 

 

 

Illallinen Suomen taivaan alla viettää Helsinki-päivää Esplanadilla.

Tervetuloa nauttimaan ihanasta kaupungistamme yhteiselle piknik-illalliselle Helsinki-päivän kunniaksi Pohjoisesplanadille 12.6.2019 klo 19 alkaen.

Olemme rakentaneet kaupunkilaisille yhteisen pitkän illallispöydän ja koristaneet sen valkoisin liinoin. Kutsu mukaan ystäväsi ja pakkaa koriin ruoat, juomat sekä astiat. Syödään yhdessä Helsingin ja Suomen taivaan alla!

Voitte varata omat ja seurueenne pöytäpaikat 19.05 klo 21.00 lähtien tältä sivulta. UUTTA! Tänä vuonna pöydät on numeroitu. Yksi pöytä on kuudelle hengelle ja yksi varaaja voi varata vain yhden pöydän. Yksi pöytä on yhden penkin pituinen ja tiivistämällä pöytään mahtuu jopa 8 henkeä.

TÄRKEÄÄ! Mikäli teitä on isompi porukka ja haluatte istua vierekkäisissä pöydissä, kirjoittakaa varauksen yhteydessä kenttään ”lisätietoja” toisen varaajan nimi. Heti varauksen jälkeen saatte vahvistuksen sähköpostiinne, varsinaiset liput pöytänumeroineen lähetetään teille kolme päivää ennen tilaisuutta. Varaa paikkasi heti paikkojen tullessa jakoon, sillä ne loppuvat nopeasti!

Liput ovat maksuttomia. Koska tilaisuus on niin rakastettu ja lippuja ei riitä kuin murto-osalle, niin peruthan lippusi mikäli et pääse tulemaan. Peruutukset voit tehdä varausvahvistuksessa olevasta linkistä maanantaihin 11.6 kello 18.00 asti. Mikäli et ole tehnyt peruutusta etkä saavu paikalle, veloitamme 100€ maksun/pöytä.

Tapahtuman järjestää Yhteismaa ry ja Helsingin kaupunki. Illallinen Helsingin taivaan alla on osa Helsinki-päivän ohjelmaa.

Opi lisää vuoden 2019 Illallinen taivaan alla -tapahtumista seuraamalla tätä sivua ja Facebook -sivuamme. Tervetuloa mukaan!

 

Lisäpaikkojen varaus aukeaa sunnuntaina 26.05.2019 klo 21 TÄÄLLÄ

 

ILLALLISEN ETIKETTI

Saapuminen illalliselle

Illallisaika on 19-22.

Saapuminen Pohjoisesplanadille tapahtuu joko Unioninkadun tai Keskuskadun puoleisesta päästä.

Varauksen yhteydessä sähköpostitse saamanne varauslipuke toimii teidän ja seurueenne tositteena pöytävarauksestanne. Pitäkää se saatavilla puhelimessanne tai tulostakaa se paperille ja tuokaa mukananne. Tarkastamme tositteet tarvittaessa.

Ethän jätä varaamiasi paikkoja käyttämättä. Tarvittaessa varauksen voi perua varausvahvistuksenne linkistä.

Istumajärjestys

Muistathan, että pöydät on tällä kertaa numeroitu. Kun saavut paikalle, etsi oma pöytäsi muiden joukosta.  Yksi pöytä on yhden penkin pituinen ja tiivistämällä pöytään mahtuu jopa 8 henkeä.

Liikennöinti

Illallisalue on suljettu ajoneuvoliikenteeltä. Siten suosittelemme saapumista paikalle jalan, polkupyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Jalan kulkevat voivat saapua kummasta suunnasta tahansa. Taksilla saapuvia pyydetään tulemaan Havis Amandan päästä.

Pukeutuminen

Pukukoodia ei ole, mutta juhlava pukeutuminen on aina iloksi silmälle. Ulkoilmatilaisuuksiin on hyvä varata myös jotain lämmintä. Pöytiä ei ole suojattu sateelta, siten oma sadesuoja voi pelastaa iltanne pienen kuuron sattuessa.

Siisteys ja puuterointi

Vieraiden oletetaan vastaavan siisteydestä Illallisen hengen mukaisesti ja vievän roskat ja rääppeet kotiin tai roskiksiin. Heikkovoimaisempia korinkantajia varten olemme varanneet roska-astiat kummankin uloskäynnin yhteyteen.

Nenänne voitte tarvittaessa puuteroida puiston puoleisissa siirtokloseteissa.